Les pedres grans

Estàndard
Un dia el Mestre mostrà els seus deixebles un punt clau del seu ensenyament i els va dir:

– Voldria feu-vos un petit examen – va treure un gerro de vidre, de boca ample, i el posà damunt la taula davant d’ells. Frasco de piedras
Després va treure una dotzena de rocs grossos com un puny i els col•locà curosament, un per un, dins la gerra. I quan va està del tot plena fins amunt va preguntà al seus deixebles:
– Està plena la gerra?- Tots alhora contestaren que sí. Llavors el Mestre agafà una safata plena de grava i va preguntà:

– Esteu segurs?- Llavors començà a tirar, poc a poc, la grava fent moure la gerra perquè les petites pedres anessin buscant els espais buits que havien deixat les pedres grosses. Quan va acabar, somrigué i tornà a preguntar:
– Està plena la gerra?- Els deixebles suposant el que els diria, murmuraren somrient, i un d’ells va dir en veu alta:
– Probablement, no.
– Molt bé!- contestà el Mestre. I al moment va prendre sorra fina de platja i la llançà dins la gerra. Aquesta caigué com fils d’or, entre els petits espais que deixaren les pedres grans i les petites. Un cop més somrigué i els tornà a preguntà:
– Està plena la gerra?- Aquest cop força deixebles respongueren al mateix temps:
– No!
Somrigué el Mestre amb benevolència, i va dir:
– Molt bé!- llavors va agafar un càntir i tirà aigua dins la gerra fins que va està plena fins dalt. Acuradament i, sense vessar ni una gota, va mirar un a un a tots els deixebles i els va dir, amorosament:
– Quin creieu que és l’ensenyament d’aquesta experiència? Un dels més joves aixecà la mà decidit i va dir:
– L’ensenyament és que no importa el carregat que estigui el teu horari, si de veritat ho intentes, sempre podràs fer més coses de les que et penses.
– No.- contestà el Mestre – Aquesta no és la lliçó. La veritat que ens ensenya, és que si no poses primer les pedres grans, no podràs posar-les després en cap altra moment. Quines són les pedres grans de la teva vida?

 


Reflexió personal:

El missatge d’aquest conte és que quines són les “coses” realment importants a la teva vida? Qui o què té més valor per tu?
A vegades, en la nostra vida quotidiana sense adonar-nos omplim el nostre espai amb pedres més petites (trivialitas), aleshores no tenim espai (temps, dedicació, etc.) per les pedres grans, que són les més importants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s